Změna názvu na Max Realitní Fond SICAV a.s.


Pardubice Retail Fund SICAV a.s., podfond A se nově jmenuje Max Realitní Fond SICAV a.s., Podfond A.


Změna názvu fondu

Od 1. dubna 2024 dochází ke změně názvu fondu na Max Realitní Fond SICAV a.s. i podfondu na Max Realitní Fond SICAV a.s., Podfond A. Nejde jen o formální přejmenování, jde o symbolické předznamenání změn, které se ve fondu odehrají v prvním pololetí roku 2024 a které  již brzy fond představí investorům. Portfolio nemovitostí fondu rozšíří významné přírůstky, patřící do rodiny prémiových nemovitostí v regionálních metropolích. Odvozovat tak název z konkrétní lokace (Pardubice) či projektu (Palác Pardubice) by bylo zavádějící.

Cílem zakladatelů fondu je vytvořit robustní fond s portfoliem nemovitostí prvotřídní kvality s prověřenou obchodní výkonností a nabídnout tak kvalifikovaným investorům zajímavé zhodnocení jejich prostředků prostřednictvím podílení se úspěchu těchto nemovitostí.

Další úpravy statutu podfondu

Od stejného data dochází rovněž k úpravě stanoveného výnosu a poplatků.

U stanovehého výnosu je prodloužený termín platnosti cílení na 8,5% roční výnos takto: "Stanovený výnos třídy A je stanoven jako měsíčně složený úrok ve výši 8,186 % p.a. s cílem dosáhnout ročního zhodnocení 8,5 % p.a., který bude platit nejméně do 30. 9. 2025."

Od vstupního poplatku je zcela upuštěno, příznivě směrem k investorům je upraven i výstupní poplatek: "Vstupní poplatek nebude stanoven. Výstupní poplatek u investičních akcií třídy PIA bude stanoven jako 3,5 % z hodnoty odkupu, pokud držel investor příslušné investiční akcie po dobu kratší než 12 měsíců včetně."